זוגיות וטיפולים

דיון מתוך פורום  פוריות - ייעוץ רגשי ותמיכה

28/01/2008 | 14:48 | מאת: עידית

שלום, רציתי לדבר , ואני מקווה שזה המקום הנכון, על הבעיות שצצות והדינמיקה שמשתנה בין בני זוג כאשר בעיית הפוריות היא רק אצל אחד מהם. למשל, אצלנו אצל בעלי הכל תיקן, ואילו לי אין בכלל ביוצים טבעיים ואני מרגישה שכל האשמה עליי. תודה.

עידית שלום, לא ציינת האם אתם נמצאים בטיפולים ולפני כמה זמן גיליתם את בעיית הפוריות. בכל אופן, נשים רבות, כמו גם גברים רבים, מדווחים על רגשות אשם ומתארים תחושה של "נטילת אחריות" לקושי של בני הזוג להרות. מדובר ברגשות טבעיים, ובתגובה נורמאלית לגילוי ולהתמודדות עם קשיי פוריות. חשוב לזכור- אף כי מקור הבעיה עשוי להיות טמון באחד מבני הזוג, (כפי שתיארת, למשל), אי הפריון הוא בעיה זוגית, המעלה רגשות מורכבים בקרב שני בני הזוג ומצריכה התמודדות משותפת. המלצתי היא לתת מקום לתחושות אלה בתקשורת עם בן זוגך, ולאפשר גם לו לשתף אותך בתחושותיו. בהצלחה, קרן

מנהל פורום פוריות - ייעוץ רגשי ותמיכה