ליווי פסיכולוגי במהלך טיפולי פוריות

דיון מתוך פורום  פוריות - ייעוץ רגשי ותמיכה

16/07/2014 | 22:31 | מאת: י.א.

שלום, בעלי ואני עוברים טיפולי פוריות כבר יותר משנתיים, במהלכם חווינו 3 הפלות. לאחרונה התחלנו טיפול נוסף (אחרי שהטיפול שלפניו הסתיים שוב בהפלה)ואני מרגישה שאני לא מצליחה להתמודד יותר. רמת החרדה שלי מאוד גבוהה ואני לא חושבת שאצליח להמשיך בטיפולים. אני מרגישה שאני זקוקה לתמיכה פסיכולוגית, אבל בגלל העלות הגבוהה של הטיפולים אני לא יכולה להרשות לעצמי גם טיפול פסיכולוגי פרטי. רציתי לשאול - האם יש גופים שמסייעים במימון טיפול נפשי לזוגות שנמצאים בתהליכי פוריות? אני מעדיפה טיפול אישי ולא קבוצתי כי אני חוששת שהשיח הקבוצתי רק יכניס אותי לחרדות נוספות. תודה רבה, י.א.

שלום, נשמע שאת ובעלך נמצאים בתקופה כלל לא פשוטה. בנוסף להתמודדות עם הטיפולים והשלכותיהם, נאלצת להתמודד גם עם אובדים חוזרים של ההריון,מה שמוסיף באופן משמעותי לעומס הרגשי והגופני. הפניה לליווי רגשי נשמעת נכונה ומתאימה למצב שאת מתארת. לא כתבת פרטים לגבי אזור מגוריך ולכן קשה לכוון באופן מדויק. באיכילוב קיים מרכז לבריאות האישה ובו טיפולים לנשים המתמודדות עם קשיי פוריות (כמו גם ליווי במהלך הריון), בנוסף על סוגי טיפולים אחרים המוצעים שם. כמו כן, במרכז לבריאות האישה של הקופה, כמו גם במחלקות ה-IVF בבתי החולים קיימת לרוב האפשרות לשיחות עם פסיכולוג/עו"ס המתמחה בתחום. ניתן גם לבדוק זכאות מתוך ביטוחים פרטיים/ביטוחים במקום העבודה או טיפול דרך הקופה אליה את שייכת. אל תהססי לפנות שוב בכל צורך, קרן

30/09/2014 | 16:07 | מאת: חנה

היי, אנא ממש מבינה אותך זה פשוט הכרחי, אך למשל בוני עולם לא מסייעים לזה. אם את רוצה לקטר או סתם חברה בינתיים, את מוזמנת לפנות למייל שלי בשמחה, אני ותחקה בתהליך 10 שנים, זה פשוט תקופה מטורפת..... בהצלחה

מנהל פורום פוריות - ייעוץ רגשי ותמיכה