מתי מחליטים שמספיק ואיך ממשיכים האלה?

דיון מתוך פורום  פוריות - ייעוץ רגשי ותמיכה

13/03/2014 | 04:25 | מאת: סאשה

הי בנות, אני בת 40, אחרי 2 טיםולי IVF עם חחזרות ו 2נוספים ללא החזרה מזה 4שנים. מיואשת ואבודה. לא בטוחה איך להמשיך ומה לעשות. מחפשת תשובות ולא מוצאת. כל כך רוצה להיות אמא וזה כנראה כבר לא יקרה. אז איך ממשיכים? האם יש אושר מאחורי זה ואיך מוצאים אותו? בנות שהיה להן מספיק כוח נפשי לומר מספיק ולמצוא אושר בכל זאת אנא תגיבו, זקוקה לתמיכתכן נורא!

סאשה שלום, את שואלת שאלות חשובות ולא פשוטות שאין להן תשובה אחת ויחידה. עולה מהדברים שלך רצון חזק באימהות לצד תחושה של קושי עז מצטבר ותסכול משנים של טיפולים שלא צלחו. נשמע שאת מתחבטת לגבי המשך טיפולים אל מול המחיר שאלה גובים ותוהה האם לשים להם גבול. אלה שאלות שיש להעמיק בהן הן מבחינה רפואית , למשל לברר עם הרופא, והן מבחינה רגשית. יתכן שקבלת תמיכה מצד איש מקצוע רגשי תוכל לסייע וללוות התחבטויות אלה. יש לקחת בחשבון שהגשמת אימהות אינה בהכרח מותנית באמהות גנטית מלאה ולעיתים ניתן לשקול פתרונות כגון תרומת ביצית/פונדקאות/אימוץ , המהווים אמצעי אחר למימושה. קרן

14/03/2014 | 04:59 | מאת: סאשה

מנהל פורום פוריות - ייעוץ רגשי ותמיכה