לא מצליחים להיכנס להריון

דיון מתוך פורום  פוריות - ייעוץ רגשי ותמיכה

26/05/2013 | 23:22 | מאת: רינת

היי אני ובעלי כבר מעל חצי שנה שמנסים להיכנס להריון ללא הצלחה לפני 8 שנים בגיל 22 ילדתי בן הריון שלא ציפיתי לו ולא רציתי היתה לידה טבעית וקלה אני נשואה לגבר בלי ילדים בריא והכל ופשוט לא הולך אני מחשבת ימים סופרת עושה בדיקות ביוץ וכ"ו ולא מצליח הפסקתי עם הלחץ והחרדה מסביב ושוב הנה שוב קיבלתי מחזור פעם מוקדם מידי פעם מאוחר מידיי מה יהיה שאלתי היא האם יש סיכוי שלמרות שכבר ילדתי ילד אני לא פוריה עכשיו או איזה שהם בעיות פוריות אצלי אני קבעתי תור אצל רופא נשים אבל חייבת לקבל מידע לפני שאשלח את בעלי לבדיקת זרע???

רינת שלום, אני מבינה שדברייך שההריון הקודם לא היה קשור לגבר שאליו את נשואה כיום. העובדה שבעבר הרית וילדת מעידה על נתנונים פוריים ומעודדים אצלך אך כמובן שבמקרה שעולה קושי יש לעבור סדרת בדיקות על מנת לוודא את תקינות הדברים. כמובן שיש גם לוודא את תקינות הדברים אצל הגורם הזכרי. בכל מקרה, חצי שנה של נסיונות לא נחשבת מבחינה רפואית כ"בעייה". כאשר תשתפי את הרופא שלך בדבר, הוא יוכל להמליץ על דרך הטיפול הנכונה, אם בכלל יש "לטפל" כרגע. כמובן, תוך התחשבות בנסיבות כמו גיל ופרמטרים נוספים. יש לציין שגם ללחץ עלולה להיות השפעה מערכת לעיתים שכן המישור הגופני והמישור הרגשי עשוים להשפיע זה על זה באופן הדדי ומעגלי. בהצלחה, קרן

מנהל פורום פוריות - ייעוץ רגשי ותמיכה