הפטיטיס B מבוגרים

דיון מתוך פורום  חיסונים לילדים

06/06/2016 | 20:28 | מאת: רונית

שלום. אני סטודנטית וכחלק מתוכנית החיסונים אני גם אמורה לקבל את החיסון הנ"ל. נשארה לי רק המנה השלישית. קבעתי את התור במרחק של 3 חוד מהמנה הקודמת. ידוע לי שההמלצות הן מרחק של 5 חוד ובמקרים לחוצים ניתן להקדים ל3 חוד. אני פשוט רוצה לסיים עם כל הפרוצדורה כמה שיותר מהר. אין דחיפות. האם זה בסדר או שעדיף לדחות ואם כן אשמח לדעת מדוע. כמו כן כבר כמה שנים שבדיקות הדם הראו תפקודי כבד גבוהים (למעט בזמן הריון שאז היו בטווח הנורמה) לרופאים אין מושג למה. US בטן מלפני מס שנים - תקין. האם לאור כל הנ"ל מותר לעשות את החיסון ובמרחק הזמן המינימאלי? תודה!

רונית שלום, אין מניעה להתחסן בצהבת B במצב בו תפקודי הכבד מוגברים. להיפך, לאור מצבו הבסיסי הלא-ידוע הגורם לעליה באנזימי הכבד, רצוי שלא תפתחי צהבת B על כבד שאולי הינו לקוי מלכתחילה. איני מכיר התווית נגד לחיסון בנוהל המזורז במצב זה. בברכה,

מנהל פורום חיסונים לילדים