בלוטות לימפה

דיון מתוך פורום  גידולי ראש-צוואר

15/05/2008 | 23:48 | מאת: אלמוני

לפני יומיים עברתי בדייקת אולטרסאונד סונר צוואר לבלוטות הלימפה הפעינוח בלוטת המגן המרקם הוצוגנית. אונה ימנית בעובי 1.9 ס"מ איסטימוס 0.4 , אונה שמאלית 1.7 ס"מ בלוטות הרוק בגודל תקין , שתי בלוטות קטנות בפרוטיס ימני . עדיין מודגמות בלוטות לימפה מרובות דן"צ יותר משמאל בעיקר במשולשים עליונים ואיזור סבמנדיבולרי אך גם במשולשים אחוריים ושרשרות ג'וגולריות . הבלוטות מעט מעוגלות והיפואקואיות ללא מחיקת הסינוס. משמאל במשולש אחורי עליון בחלק מהבלוטות זרימת יתר מרכזית קלה . גודל הבלוטות הגדולות 0.8*2.2 ס,מ משמאל ועד 0.8*2 ס"מ מימין לסיכום : בהשוואה לבדיקה ב 07\11 החמרה במאפיינים המורפולוגים והסונוגרפים של הבלוטות . לשקול המשך בירור כירורגי . הבדיקות הדם תקינות חוץ מ LDH -454 LUC-5 MCHC-31.8 מה האפשרויות שניתן למנוע את גידול הבלוטות הלימפה .עדיין לא בוצע ניקור אני נמצא במעקב .

16/05/2008 | 07:24 | מאת: ד"ר עדי בירון

קיימים מספר נתונים חשובים אותם לא ציינת, כדוגמת גלך, שמך הזמן שעבר מהבדיקה הקודמת, מה היה הרקע לבדיקה (מדוע בוצעה מלכתחילה) ועוד. השלב הבא בבירור יהיה, כנראה, ביופסיית מחט תחת אולטרא סאונד. לא מקובל (ולעיתים אף מסוכן) לבצע ביופסיה פתוחה, אלא רק ביופסיית מחט. סיפור הרקע, גילך, תוצאות של בדיקות אחרות בשילוב עם תוצאות האולטרא סאונד וביופסיית המחט יקדמו אותנו לקראת האבחנה. לאחר שתהיה אבחנה ניתן יהיה לדבר על טיפול וצפי לעתיד. בהצלחה דר' עדי בירון מומחה בניתוחי ראש-צוואר לקביעת תורים: 09-8664949

27/05/2008 | 21:36 | מאת: חסוי

לפני כמה חודשים ארוכים שמתי לב לתפיחות בלחי בצד ימין למטה ומבחינה אסטתית זההפריע לי מאוד ראיתי תמונות של לפני שנתיים ושלוש והיה שם את התפיחות הזאת רק אז לא שמתי לב לזה כניראה זה עבר וחזר.הלכתי לא.א.ג עשיתי רנטגן של סינוסים יצא תקין עשיתי פנורמי יצא תקין עשיתי אולטרסאונד וראו שיש בלוטה אחת ובפנים עוד בלוטות והגודל הוא 0.9 .הלכתי ליועץ א.א.ג פרופסור מרשק הוא ראה את הכל ובדק ואמר שלא צריך ביופסיה וצריך לעשות אולטרסאונד כל 6 שבועות כדי לראות שזה לא גודל הוא בדק גם את האוזניים ולא ראה כלום.ובימים אלה אני מרגישה קצת את הלחי דקירות קטנות לכיוון האוזן ולחץ כזהבלחי תחושה לא נוחה אבל הם קלות.אני מודאגת לא יודעת מה זה ולא יודעת אם זהנכון לעשות מה שהפרופסור אמר מבחינתי זה לחכות אם זה ואם זה יחמיר ויהיה יותר מסובך חס וחלילה אז אני מבקשת שתעזרו לי תגידו לי מה זה ?ממה זה ?אם זה מסוכן?ומה עושים?הודה לכם מאוד.

30/05/2008 | 14:56 | מאת: ד"ר עדי בירון

קשה לי לומר לך במה מדובר בלי לבדוק אותך ולעבור ביסודיות על תוצאות כל הבדיקות שבוצעו עד כה. אם אינך בטוחה, את תמיד יכולה לפנות למומחה אחר ולקבל חוות דעת נוספת, אך ככלל אני יכול לומר לך שפרופ' מרשק הוא אחד המומחים המנוסים ביותר בארץ. דר' עדי בירון מומחה בניתוחי ראש צוואר לקביעת תור: 09-8664949

מנהל פורום גידולי ראש-צוואר