כיצד ניתן להכין את הגוף להקרנות,טיפול מחסן, מחזק,

דיון מתוך פורום  גידולי ראש-צוואר

02/01/2010 | 08:04 | מאת: יונת

הוא צריך לעבור הקרנות וגם קצת כימו כדי "לרגש" את התאים לקראת ההקרנות. הגידול בלימפה הצאוורית כנראה החל בשקד, שהוצא בניתוח. כיצד להתכונן יש שבועיים?

שלום רב, אני מבין שהבירור הראשוני כלל כריתת שקד ללא דיסקציה של הצוואר (ניקוי בלוטות לימפה בצוואר). השאלה החשובה יותר הינה האם יש בלוטות חיוביות בצוואר ואז יש לשקול ניתוח ורק לאחר מכן קרינה. הדבר שעיקרי שכדאי לבדוק כהכנה לטיפול הקרינתי הינו בדיקת שיניים ובמידה ויש טיפולי שיניים משמעותייים חייבים לסיימם לפני הקרינה (כגון עקירות שיניים רקובות וכו') מכיוון שלאחר הקרינה טיפולים אלו עלולים לגרם נזק בלתי הפיך ללסת (במיוחד בהקרנות לגידול בשקד). בהצלחה, ד"ר אבי חפץ, א.א.ג. יו"ר החברה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר בישראל, היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת אאג וניתוחי ראש צוואר באסותא 03-7645464. www.aram-ent.co.i

03/01/2010 | 05:59 | מאת: יונת

באזור מאחורי בלוטת הפרוטיס יש לו גוש מעוגל סולידי בקוטר 2.3 ס"מ נמשך לגוש קטן יותר בקוטר 17 מ"מ קדמית לו. בלוטות הרוק תקינות, לאחר הניקור נמצא כי מדובר ב-ca. of left tonsil עבר בדיקות שיניים, נבנה לו מגן לשיניים.וכפות פלואור. היית ממליץ קודם לנתח ואחר כך להקרין?

מנהל פורום גידולי ראש-צוואר