סרטן בבלוטת התריס

דיון מתוך פורום  גידולי ראש-צוואר

29/12/2009 | 15:23 | מאת: רוני

שלום, דוח היסטולוגי של FNA בלוטת התריס שדגם קשרית של 1 ס"מ בבן 35: "במשטח קטעי אפיתל פוליקולרי אטיפים חלקם במבנה monolayer . בחלק מהגרעינים נראים grooves ובאחדים intranuclear cytoplasmic inclusions . הממצא מתאים ל- papillary ca of thyroid . מהי הגישה הנהוגה במקרים הללו ? מהי המשמעות מבחינת מידת התקדמות הסרטן וסיכויי החלמה ? האם עלי להיות במעקב אונקולוג ? תודה

שלום רב, הגישה במקרה זה הינה תמיד ניתוחית. אין טיפול אחר למקרה של חשד לגידול פפילרי של בלוטת המגן. הניתוח כולל כריתת אונה אחת ואז שליחתה לפתולוג בזמן הניתוח. אם הגידול אכן פפילרי המקובל הוא כריתת האונה הנגדית גם כן (למעט מקרים של גידול קטן מ 1 סמ ואז ניתן להסתפק בכריתת אונה אחת בלבד). החתך הניתוחי יכול להיות קטן מאוד ויש לתכננו בתוך קפל עורי כך שהתוצאה האסטטית תהיה מושלמת. הסיכונים בניתוח מינימליים וההחלמה מהירה. ההחלמה מהמחלה מצויינת וכמעט כל החולים עם גידול בגודל כזה מחלימים לחלוטין. אשמח לתת חוות דעת מסודרת יותר במרפאה באסותא. בהצלחה, ד"ר אבי חפץ, א.א.ג. יו"ר החברה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר בישראל, היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת אאג וניתוחי ראש צוואר באסותא 03-7645464. www.aram-ent.co.i

מנהל פורום גידולי ראש-צוואר