NF1

דיון מתוך פורום  גידולי ראש-צוואר

27/12/2009 | 13:06 | מאת: שמואל

שלום דר בבקשה הסבר לפינוח של בדיקה סונר בלוטת מגן [1]בלוטת מגן מגושמת קוטר רוחבי מימין 2 סמ משמל 1.6 סמ מימין באספקט אחורי קשר איזואקואי סולידי עם היפואקואית 0.8 סמ קוטר בנוסף שני קשרים סולידים מעט היפואקואים קדמי של מחצית עליונה עד ם.6 סמ ובבדיקת של mri יש מימצה חדש בקורפוס קלוסום ובסינוס קברנוזי מי צד שמאלי יש נגא נוסף [ מניגיומה] שקיבלתי תיפול הקרנה לפני 8 חודשים ואין שינוי הנגא יש החמרה בבדיקת שדה ראיה הרעה דר מה לאסות בקשר לבלוטת מגן יש מה לבר בנוסף לזה בבדיקת סיטי חזה אודגם קשר ריאתית מי ימין ב RRL דר בבקשה הם הפשר תודה

שלום רב, קצת קשה להבין את השאלה אך הרושם הינו של NF1 עם נגעים מוחיים שמצויים בשליטה ובנוסף נגעים חדשים בבלוטת המגן. אם ישנה החמרה בבדיקת הראיה יש להגיע בדחיפות עם MRI חוזר כדי לשלול גדילת גידול מוחי שלוחץ על עצב הראיה בשאלה של ניתוח. בנוגע לבלוטת המגן- מומלץ להגיע לבדיקת רופא אאג ומנתח ראש צוואר ובהמשך ביופסיה של הגושים בבלוטת המגן באמצאות מחט עדינה (US guided FNA) כדי לקבוע הצורך בהמשך טיפול בהם. בהצלחה, ד"ר אבי חפץ, א.א.ג. יו"ר החברה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר בישראל, היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת אאג וניתוחי ראש צוואר באסותא 03-7645464. www.aram-ent.co.i

27/12/2009 | 23:14 | מאת: שמואל

תודה קודם תודה דר אני סובל מי נאופיברומאטוזס מי סוג NF1 בגלל מעכב שאני נימצה גילו את הנגים [ברוש]דר למי לפנות בקשר לקשר ריאתי אם גדידולים של בלוטת מגן אי בגלל הקרנות שקיבלתי

מנהל פורום גידולי ראש-צוואר