ד"ר אבי חפץ שלום

דיון מתוך פורום  גידולי ראש-צוואר

27/12/2009 | 10:15 | מאת: עמי סהר

אני רוצה להתייעץ איתך בבקשה לגבי פלומורפיק אדינומה בפרוטיס באונה השיטחית בגודל 1.5 ס"מ,בערך שני ס"מ מתחת לאוזן שמאל. אגב לפני כשלוש שנים עברתי כריתה מלאה של התירואיד +ניקוי צוארי בצד ימין בגלל קרצינומה פפילרית. נאמר לי כבר בעבר שאני חייב לנתח גם את זה והייתי בשני בתי חולים בחיפה במחלקות א.א.ג ובשנהיים מבצעים ניתוחים שונים האחד טוען שהוא לא לוקח סיכון הישנות ומוציאים את כל האונה השיטחית ואילו באחר אמרו לי שמוציאים את הגידול+שוליים. שאלתי היא מה ההבדל בין השניים?מה כדאי? ומה ההשלכות להוצאה מלאה? ואיזה הבדל יש אח"כ מבינה אסטטית? ועוד שאלה אחת קטנה האם אין בככלל דרך אחרת להוציאו מבלי להתעסק עם צלקות ושקעים ? בכל זאת כבר יש לי צלקת גדולה וארוכה בצואר ואין לי תחושה לכל האורך מהראש עד הכתף. אני עדיין צעיר רק בן 38 וקשה לי עם כל ההשלכות הנלוות שלאחר. בבקשה אם תוכל לעזור לי בכל שאלותי כי אני קרוב לניתוח ולא רוצה לטעות . ומודה לך מראש על העזרה עמי סהר

שלום רב, ראשית גידולי בלוטת הרוק שכיחים והטיפול היחיד היעיל הינו ניתוח. קרינה אינה מקובלת כטיפול לגידולים אלו (שרובם שפירים) ברוב המקומות בעולם וגם בארץ. הניתוח בד"כ קל (במיוחד במידה והגידול מצוי באונה השטחית של הבלוטה) ויכול להתבצע דרך חתך קטן יחסית. כיום ניתן לבצע לכל גידול חתך מותאם וקטן יותר מהחתך ה"קונבנציונלי" של כריתת בלוטת הפרוטיד. מבחינת היקף הניתוח- אין סיבה לכרות את כל האונה השטחית - יש לכרות את הגידול עם רקמה בלוטית תקינה סביבו- מה שמצריך בד"כ זיהוי של ענפי העצב ואז כריתת הגידול עם רקמה בריאה מסביב. הניתוח לוקח כשעה וניתן להשתחרר למחרת. בהצלחה, ד"ר אבי חפץ, א.א.ג. יו"ר החברה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר בישראל, היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת אאג וניתוחי ראש צוואר באסותא 03-7645464. www.aram-ent.co.i

מנהל פורום גידולי ראש-צוואר