תוצאות מיפו מזדמן לאחר טיפול ביוד רדיואקטיבי

דיון מתוך פורום  גידולי ראש-צוואר

28/04/2008 | 09:06 | מאת: פנינה

ביתי עברה ניתוח להסרת בלוטת התריס עקב ממצאים של גידולים סרטניים. חודש לאחר מכן עברה טיפול ביוד רדיואקטיבי. קבלנו את תוצאות המיפוי המזדמן ולצערנו הרופא המטפל נמצא בחו"ל ואנו מודאגים. אודה על עזרתך . התוצאות הן: במיפוי הגוף כולו לאחר טיפול ב - 100 מיליקירי 131 I כולל בדיקת spect/ct של צוואר , בית חזה ואגן. קיימות קליטות פתולוגיות בעוצמה נמוכה במפתח בית החזה פארא - טרכאלית משמאל ובמדיאסטינום העליון פארא - ווסקולרית משמאל ורטרו - סטרנלית. סיכום: הקליטה בכניסת בית החזה משמאל - כנראה שארית רקמת בלוטת התריס. הקליטות במדיאסטינום קדמי - ייתכן לימפואדנופתיה.

28/04/2008 | 13:35 | מאת: ד"ר עדי בירון

מסיבות ברורות לא נהוג לתת תוצאות של בדיקות, ובמיוחד אלה הקשורות בממאירויות, בטלפון. יש להגיע לרופא ולקבל התוצאות כולל כל ההסברים הדרושים. היות שאינני יכול לענות על כל שאלותיכם בהתכתבות לא יהיה זה אחראי להענות לבקשתך. אני מציע לפנות למומחה בתחום, ואם המנתח בחו"ל ואתם קצרי רוח - למומחה אחר. קיצורי הדרך ברפואה אינם מומלצים. בהצלחה

28/04/2008 | 16:13 | מאת: פנינה

ראשית אני מודה לך על תשובתך . איננו קצרי רוח אלה מודאגים מאד. ההבדל הוא תהומי. חשבתי שתוכל מעט להרגיע ולא עשית זאת. חבל

מנהל פורום גידולי ראש-צוואר