הקרנות

דיון מתוך פורום  גידולי ראש-צוואר

01/12/2009 | 16:34 | מאת: א

ד"ר חפץ ופרופ' בן יוסף שלום רב עברתי 2ניתוחים בעבר-כיום בבדיקה US מקרית באזור בלוטת המגן נראה מוקד חדש. עפ"י ממצאי MRI ישנם מס' מוקדים- ההאבחנה היא ככל הנראה Rt parotid plemorphic adenoma קיבלתי חווד שונות ממומחים כולל המלצה לניתוח ובנוסף גם הקרנות. ברצוני לברר בנוגע להקרנות- מה הניסיון הקליני הקיים בטיפול באבחנה זו(הבנתי שאין זה נפוץ). האם ישנם רופאים המתמחים בהקרנה לאזור לאזור הצואר. מפאת גילי הצעיר יחסית (פחות מ-40)אני מבינה שהשפעות הקרינה לטווח ארוך אינן פשוטות. אשמח אם תוכלו לכוון אותי אל מי לפנות. תודה רבה.

שלום רב, השאלה לא ברורה. האם הניתוחים הקודמים היו בבלוטת המגן או בפרוטיד? האם הגידול בפרוטיד חדש או שכבר נותח בעבר? באופן כללי אדנומה פלאומורפית הינה גידול שפיר (למרות נטייתו לחזור) וככזה אנו לא משתמשים בד"כ בהקרנות כטיפול (ובודאי לא כטיפול ראשוני). ההקרנות שמורות למקרים של הישנות הגידול וגם אז רק לאחר כריתה בה חשנו שלא הצלחנו לכרות את כל הגידול או שהסיכוי להישנות נוספת גדול. הייתי ממליץ להגיע לבדיקה למרפאתינו המשותפת (כירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא) כדי לקבל חוות דעת מאוזנת. בהצלחה, ד"ר אבי חפץ, א.א.ג. יו"ר החברה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר בישראל, היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת אאג וניתוחי ראש צוואר באסותא 03-7645464. www.aram-ent.co.il

מנהל פורום גידולי ראש-צוואר