המשך ליפוסרקומה

דיון מתוך פורום  גידולי ראש-צוואר

03/01/2015 | 01:02 | מאת: רועי

יש לי גוש בצוואר שמאובחן כרגע כליפומה כי בסונר "נגע מתחת לשומן תת עורי, נראה שומני ומוגדר היטב, כנראה ליפומה", במישוש אא''ג "נמוש גוש עגול ורך כ-2 ס''מ מתאים לליפומה" שלא הדאיג את הרופא ובניקור הוצאו רק תאי שומן ודם. הבעיה היא שבMRI שנתנו לי לעשות בגללו לא ראו שום גוש, וכך גם לא בCT שנעשה מסיבה אחרת (בסונר עדיין רואים אותו מעולה). מה גם שהגוש כבר גדל מהשנה שעברה בכחצי ס''מ, ויש גם ירידה משמעותית במשקל בחצי השנה האחרונה ללא סיבה שידועה לי (שום דיאטות או פעילות) וכאבים מפושטים בשלד ובפרקים עם קשר לימפה מוגדל בדיוק מעל הגוש עם מעט חום מדי פעם (לימפומה נשללה). האם אלו מאפיינים של ליפוסרקומה? מה קצב הגדילה של גידול כזה? האם בסונר הוא אמור להראות בצורה מסויימת, למשל עם גבולות לא ברורים? אודה לתשובתך.

שלום רב, סה"כ הבירור עד כה לא נשמע מדאיג במיוחד. מומלצת בדיקת הצוואר ביסודיות ע"י רופא אאג כולל בדיקה הלוע והגרון. במידה והבדיקה תקינה והגוש נמוש שפיר- מומלץ לכרות אותו עקב הגדילה אך ללא כל לחץ. כל גוש בצוואר שהולך וגדל מומלץ לכרות. בסופו של דבר רובם שפירים בפתולוגיה. בברכה, ד'ר אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא-http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

מנהל פורום גידולי ראש-צוואר