ממצאי בדיקת PET-CT

דיון מתוך פורום  גידולי ראש-צוואר

11/02/2014 | 08:43 | מאת: יואב

עקב ירידה בזכרון , נשלחתי לבדיקה הנ"ל. גיל 51 זו האבחנה: להלן ממצאי בדיקת מיפוי PET/CT של המוח בלבד לאחר הזרקת 6 מיליקירי FDG. נעשתה רגיסטרציה בו זמנית עם CT דיאגנוסטי ללא הזרקת חומר ניגוד. סיבת ההפניה : ירידה בזיכרון. תיאור ממצאים: מודגמת ירידה ניכרת בקליטת החומר באונה טמפורלית שמאלית וירידה בינונית באונה הפריאטלית השמאלית. בנוסף ירידה מתונה בקליטה באונה טמפורלית ימנית. ירידה קלה בקליטה באזור פרה פרונטלי ואזורים פרונטלים מדיאלים דו-צדדית. קליטת חומר טובה בשאר אזורי הקורטקס, בגרעינים הבזאלים, בתלמוס ובמוחון. לסיכום : ירידת מטבוליזם מוחית דו-צדדית כנ"ל, בולטת יותר משמאל: באבחנה מבדלת פגיעה ב MCA משמאל, אך יתכן גם וריאנט טמפורלי של דמנציה פרונטו-טמפורלית מלווה בפגיעות וסקולריות. --- מה משמעות האהחנה לעיל?

שלום רב, הנושא בתחום אחריותם של הנאורולוגים. ממליץ לפנו לנאורולוג. בברכה, ד'ר אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא-http://www.aram-ent.co.il 03-7645464 http://www.aram-ent.co.il

מנהל פורום גידולי ראש-צוואר