אדנוקרצינומה שלב 4

דיון מתוך פורום  גידולי ראש-צוואר

19/02/2009 | 23:59 | מאת: רן

שלום, לאחי (בן 37) היה גידול בבלוטת הרוק שאובחן כלא ממאיר והוצא לפני כ- 4 שנים. לאחר כאבי גב של מספר שנים נערכה בדיקת CT ולאחריה עוד בדיקות שהביאו לאבחנה של אדנוקרצינומה שלב 4 שכנראה התחילה בבלוטת הרוק וכרגע מתבטאת בשני נגעים - אחד בגב לכיוון בית החזה והשני באגן. שניהם קשורים לעצמות. שאלותי - האם זה מהלך אופייני של התפתחות המחלה ? מהו המסלול הצפוי בהמשך ? הבנתי שהטיפול (בעיקר הקרנות) מיועד בעיקרו לצימצום ההתפתחות והארכת תוחלת ואיכות החיים. אין ממש אפשרות ריפוי. האם זו פרוגנוזה נכונה ? תודה על המידע, רן

שלום רב. אם אכן אלו גרורות של קרצינומה של בלוטת הרוק, המהלך אינו שכיח אך ייתכן. קשה לנבא מסלול צפוי (הנבואה ניתנה ל...) אך יש צורך להתייעץ עם אונקולוג המתעסק בתחום ולוודא קודם כל שהאבחנה אינה קרצינומה ממקור אחר שאולי יש לה טיפול ספציפי, ואז לשקול לפי הקליניקה טיפול משלים. בברכה והצלחה, ד"ר אבי חפץ, א.א.ג. מומחה לכירורגיה אונקולוגית של ראש צוואר לפרטים נוספים: 03-6246624 היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר- אסותא www.headneck.co.il

מנהל פורום גידולי ראש-צוואר