בהמשך לשאלתי מ 26.8.08

דיון מתוך פורום  גידולי ראש-צוואר

21/01/2009 | 09:05 | מאת: אריק

בהמשך לשאלתי מ 26.8.08 על כך שיש עליה ל-1.12 ב TG. וכן ציינתי שם U.S. מתאריך 17.8.2008. בצעתי שוב U.S.ב 12.1.2009 להלן התוצאות: השוואה עם בדיקה קודמת- שני מוקדים במיטת בלוטת התריס משמאל, גודלם אינו עולה על 3 מ"מ. ללא שינוי לעומת בדיקות קודמות. בצוואר ימני במיקום נמוך, בכניסה למדיאסטינום, הודגם מוקד מעוגל בקוטר 1 ס"מ עם מיקרו-הסתיידות בתוכו. ממוקם ליד הכלים הגדולים באיזור. המבנה הנ"ל (בלוטת לימפה כנראה) דורש המשך בירור. רציתי בבקשה לקבל את דעתך לגבי המשך הבדיקות שעלי לבצע, האם זה דחוף? האם נראה כי המחלה חזרה? תודה מראש, אריק

שלום אריק. הרושם הינו אכן של חשד להישנות באזור מיטת הבלוטה מימין. אין בידי כל נתונים על הגידול הראשוני אך החשד הסונוגרפי מצדיק בהחלט המשך בירור. תומך בכך גם טירוגלובולין מוגבר. הבירור יכול לכלול ניסיון להוכחה סופית של הפתולוגיה באמצאות ביופסיה מונחית סונאר (US guided FNA) אך במידה והסונוגרפיסט מהימן והממצא מתאים למחלתך הראשונית ניתן לשקול כריתת הממצא בכל מקרה (ואז מדובר רק על דיסקציה של אזור זה של הצוואר וניקויו מכל בלוטות הלימפה כי כשיש בלוטה אחת חיובית יש בלוטות נוספות חיוביות בסבירות גבוהה). טיפול ביוד עוזר פחות במקרים אלו והניתוח הינו בעל סיכויי הצלחה גבוהים מאוד, קצר יחסית, וסיכון לסיבוכים נמוך ביותר . אשמח לתת חו"ד רצינית יותר אחר בדיקתך. ד"ר אבי חפץ היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר אסותא 03-6246624 www.Headneck.co.il [email protected]

מנהל פורום גידולי ראש-צוואר