קרוצינומה קשקשית בלשון עזרה בבקשה

דיון מתוך פורום  גידולי ראש-צוואר

19/11/2012 | 12:31 | מאת: אני

שלום לאבא שלי מצאו קרוצינומה קשקשית בגודל t2 בלשון .. החליטו על ניתוח  לא מראת מעורבות גרמית   לא נמושו קשריות לימפה תת לסתית או צוואריות אני פוחדת אבא שלי מושתל כליה מה כל זה אומר ? מה הן סיכויי ההחלמה ומה הן הסיכויים שזה לא משהו שיפתח גרורות בבקשה אני זקוקה לתשובה

שלום רב, קשה לומר משהו ללא בדיקה שלו. גידולי הלשון הקדמית מתגלים בד"כ בשלב ראשוני וסיכויי ההחלמה גבוהים ביותר. ב T2 סיכוי להחלמה מלאה 70-90%. מומלץ ניתוח שכולל כריתת לשון חלקית ודיסקציה צווארית. ההחלמה מלאה וכבר מספר ימים (2-3) אחר ניתוח יכול לאכול ולשתות וכעבור כ 5 ימים להשתחרר לביתו (במידה ואכן הגידול בשלב ראשוני). פרטים עלך הניתוח ניתן למצוא באתר היחידה שלנו באסותא. בברכה. בברכה, ד"ר אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא יו"ר החברה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר בישראל, א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא-http://www.aram-ent.co.il 03-7645464 http://www.aram-ent.co.il

מנהל פורום גידולי ראש-צוואר