מיפוי בלוטת התריס לגרורות, כל גופי ביוד 131

דיון מתוך פורום  גידולי ראש-צוואר

09/09/2008 | 19:02 | מאת: משה כרמלי

לד"ר בירן עדי שלום ב-2.9.09 עברתי טיפול ביוד רדיואקטיבי (מינון 150) בגרורות של בלוטת התריס לאחר ניתוח לכריתה טוטלית של בלוטת התריס עקב סרטן פפילרי. על פי הנחיות שקיבלתי במכון הקרינה במערך האונקולוגי עלי לעבור מיפוי חוזר של בלוטת התריס לגרורות, כל גופי ביוד 131 ביום ה- 14 לאחר קבלת הטיפול ביוד הרריואקטיבי, הבידוד וכל מה שהיה כרוך בטיפול זה. שאלתי: האם לקראת המיפוי החוזר עלי להקפיד על דיאטת דלת מלח מועשר ביוד? ובעיקר האם עלי להמנע מלהתחיל בקבלת אלטרוקסין עד לאחר המיפוי החוזר? בתודה מראש

09/09/2008 | 20:27 | מאת: ד"ר עדי בירון

בד"כ נהוג להמנע מאלתרוקסין לפני המיפוי על מנת ליצור "רעב" של הבלוטה ליוד. הוראות מדוייקות עליך לקבל מהמכון בו אתה אמור לבצע את המיפוי. דר' עדי בירון מומחה בניתוחי ראש-צוואר לקביעת תור תל אביב: 077-7779222 השרון וצפון הארץ: 09-8664949

מנהל פורום גידולי ראש-צוואר