בלוטת התריס

דיון מתוך פורום  גידולי ראש-צוואר

17/08/2008 | 22:32 | מאת: אורלי

שלום ד"ר, בת 32 להלן תוצאות בדיקות: בדיקת סקירה על קולית: אונה ימנית- רוחב 1.5 ס"מ, אורך 3.6 ס"מ, עומק 1.9 ס"מ. לא מוגדלת בתוכה מס' תהליכים: - הגדול ביניהם בחלק התחתון עם המשכיות לאיסטמוס, רקמתי, די אחיד בגודל 1 ס"מ. - השני בצמוד לדופן תחתון של האונה, היפואקוגני, רקמתי אובלי בגודל 0.8*1 ס"מ- לפי מיקום וצורה חשוד להיפרפלזיה של פראתירואיד. - קישרית היפואקוגנית קטנה. אונה שמאלית- רוחב 1.7 ס"מ, אורך 3.7 ס"מ, עומק 1.8 ס"מ- לא מוגדלת בתוכה הודגמו מס' קשריים רקמתיים בלתי אחידים בגודל עד 1.7 ס"מ. איסטמוס- מעט מורחב, בחלקו הימני הודגמה קשרית בגודל 0.4 ס"מ. בדיקות דם מינואר 2008- TSH 5.42. כיום: 3.3 כולסטרול: 230.6, ממאי בדיקות נוספות: ANTI THYROID PEROXID- 485 כאשר הנורמה: 0-35- מה זה???? ויטמין D- 35.1 (נורמה: 75-250) קלציום יצא בנורמה וכן, T3 ו-T4 בנורמה. איסוף שתן לסידן - תקין. בניקור באונה השמאלית תחת סונר הוצא קולויד חופשי רב דליל, קבוצות רבות של תאים פוליקולרים, קבוצות של פוליקולים שלמים בגדלים שונים, מאקרופגים מלאי פיגמנט, לימפוציטים ותא ענק מרובה גרעינים. זפק קולוידי עם דימום ישן. - בניקור באונה הימנית הוצא מעט קולויד חופשי, קבוצות של תאים פוליקולרים, תאם עם סימני פעילות יתר, קבוצות של פוליקולים שלמים קטנים מעטים, מאקרופגים ולימפוציטים הרוסים. לא נראו תאים ממאירים. אבחנה: OBSERVATION-PATIENT UNDER OBSERVATION מיפוי: הודגמה בלוטת תריס בגודל ומיקום תקין. הקליטה בבלוטה תקינה למעט אזור מופחת קליטה במחצית התחתונה של האונה השמאלית והאיסטמוס. סיכום- קשר קר בקוטב התחתון משמאל- להמשך בירור בניקור מחטי- שכבר עשיתי.... מה זה? האם ניתוח? מה זמן האשפוז? מנוחה? האם יש סיכון? האם בכלל לא כדאי ניתוח?

18/08/2008 | 05:51 | מאת: ד"ר עדי בירון

ראשית, שכחת לציין מדוע החל כל הבירור. בסופו של דבר, אנחנו אמורים לטפל בחולה ולא בערימת בדיקות. מה הפריע לך? מה הוביל אותך אל הרופא למכתחילה? האם חל שינוי כלשהו במצבך לאורך זמן הבירור? שנית, שאלותיך דורשות התייחסות הרבה יותר עמוקה ממטרת הפורום. הרי אינך מצפה לקבל תשובות כלליות לגבי משמעותם של גושים בצוואר עם סיכוי מסויים לממאירות... עשי לעצמך טובה, גשי למומחה בנושא, אני או כל אחד אחר, וקבלי את רמת ההתייחסות המגיעה לך. עיגולי הפינות והרפואה הווירטואלית רק יובילו לטעויות ועוגמת נפש. בהצלחה דר' עדי בירון מומחה בניתוחי ראש-צוואר לקביעת תור תל אביב: 077-7779222 השרון וצפון הארץ: 09-8664949

מנהל פורום גידולי ראש-צוואר