נפיחות בפנים באזור תת לסתי

דיון מתוך פורום  גידולי ראש-צוואר

05/11/2020 | 13:48 | מאת: שירה

ד"ר שלום רב, בת 63. בריאה בדר"כ. מזה מספר ימים נפיחות באזור קו הלסת כשתי אצבעות אחרי הסנטר. נפיחות ללא כל תחושת כאב. לאחר שהלכתי לבדיקת א.א.ג. בקופ"ח שעשה לי בדיקה עם סיב אופטי, ולא ראה דבר, הפנה אותי לאולטרסאונד. היום ביצעתי האולטרסאונד ולהלן התוצאות. בלוטת המגן- אונה ימנית ואונה שמאלית במרקם אחיד. איסטמוס - תקין. וסקולרזציה של בלוטת התריס רגילה. בלוטות רוק תת לסתיות: ימין ושמאל בגודל ומבנה תקין. בלוטת הפרוטיס: מימין ומשמאל תקין. אין קשרי לימפה מוגדלים לאורך הצוואר משני הצדדים. בלחי ימנית סמוך לשפתיים, הודגמה התעבות קלה של רקמות רכות תת עוריות, לא אחידות. באזור הנ"ל הודגם מבנה היפואקואי תת עורי בגודל כ- 0.4-1.6 ס"מ, המטומה קטנה? באזור הנ"ל לא הודגמה וסקולריזציה מוגברת. לסיכום: ממצאים באזור הלחי הימנית כמתואר - רצוי מעקב. נשאלתי ע"י הרופא הרנטגן אם קיבלתי מכה, ואמרתי שלא! מה אומרת תשובת האולטרסאונד? מה זה יכול להיות הודגם מבנה היפואקואי תת עורי בגודל 1.6 ס"מ? מה זה אומר לא הודגמה וסקולריזציה מוגברת? מה זה אומר? האם זה ממצא חשוד? אם זה ממצא שהינו בלחי ימנית סמוך לשפתיים, למי עלי לפנות מבחינת רופא? עדין שייך לתחום א.א.ג? אחר? איזה? אנא תשובותיך וסבלנותך האדיבה על מנת שאוכל להבין מה זה יכול להיות? מה עלי לעשות? תודה מראש

שלום רב, לא נשמע מדאיג. נשמע בדימום תת עורי משני לחבלה. הייתי חוזר על הבדיקה יוד שבועיים שלושה במידה והממצא לא נסוג. אם יש צורך מומלץ להגיע לרופא אאג. בברכה, פרופ' אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

05/11/2020 | 15:54 | מאת: שירה

ד"ר שלום רב, תודה לתשובתך. אך בוודאות שלא קיבלתי שום מכה בפנים. על פי מה הנך מבין שזה דימום תת עורי? בגלל שהטכנאי ציין המטומה? בסימן שאלה? אמרתי לו שלא קיבלתי מכה. נפיחות שהתעוררתי אליה בוקר אחד. האם בתוך תשובת האולטרסאונד שצויין התעבות קלה של רקמות רכות וכו.... הודגם מבנה היפואקואי תת עורי בגודל 1.6 וכו1 יכול להעיד על טיב הממצא? האם יכול להיות משהו מסוכן? חזרתי עם השובה הזו לא.א.ג. בקופ"ח כעט שאמר שעלי לבצע FNA על מנת לדעת במה מדובר. אני די מודאגת וחוששת,,,, מה דעתך? אודה לתשובותיך

מנהל פורום גידולי ראש-צוואר