סינוס פרונטלי ימני סתום

דיון מתוך פורום  גידולי ראש-צוואר

29/10/2020 | 06:37 | מאת: אליהו

דק' שלום, לפני כמה שנים עברתי ניתוח להוצאת גידול מאחד הסינוסים המקסילרים. לאחר מכן עברתי הקרנות לאיזור. כעת, כעבור כמה שנים אני סובל מסינוס פרונטלי שלפעמים נסתם (לדברי הרופא שעשה לי CT, זה נובע מהצטלקות הריקמה בעקבות ההקרנות). כאשר הסינוס נסתם האיזור מסביב לעין ומעליה מתנפח, וכדי להוריד את הנפיחות אני צריך להשתמש בסטרואידים (דרך הפה). הוצע לי ניתוח שנקרא Endoscopic Lothrop כדי לפתוח את האיזור ולאפשר לסינוס להתנקז כמו שצריך. שאלותי: 1. האם ניתוח זה הינו בטוח (עד כמה שאפשר)? 2. האם יש דרך נוספת לטפל בסינוס שנסתם חוץ מכדורים? 3. האם לניתוח יש תופעות לוואי שיכולות להשפיע על חיי היום יום (לדברי הרופא - לא)? 4. האם ניתוח זה אינו מסכן את הסינוס הבריא? תודה רבה.

שלום רב, ניתוח זה דורש מנתח אנדוסקופי מיומן וכשמבוצע ע"י אחד כזה סיכויי ההצלחה עולים. ממליץ על פרופ רועי לנדסברג שעובד איתי במרפאת ארם וקרוב לודאי הינו בעל הנסיון העשיר בארץ בניתוח מסוג זה. בברכה, פרופ' אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

מנהל פורום גידולי ראש-צוואר