גידול בגרון בדיקה לא תקינה אנא עזרתך הדחופה

דיון מתוך פורום  גידולי ראש-צוואר

21/05/2020 | 09:26 | מאת: אלה

שלום דוקטור אנא לעזרתך אודה מאוד בת 30 בריאה עד לבדיקת אמ אר איי.. עקב כאבי גרון שאינם חלפו ביצעתי בדיקת אמ אר איי ולהלן תוצאותיה: רטרופינגאלי מימין מודגם תהליך תופס מקום 1.6 על 2.3 מעוגל בולט אל תוך נתיב אויר עובר האדרה לאחר הזרקה התהליך נראה מופרד משקד ימין וגורם לדחיקה קידמית שלו- גבולותיו חדים מודגמים מרכיבי נאזו והיפו פרינקס שמורים אין לראות קישריות לימפה מוגדלות בתחנות הצאווריות איזור גלוטי ותת גלוטי כולל סחוסים לרינגאלים בגדר הנורמה בלוטות רוק כולל בלוטות פרוטיס ובלוטות תת ליסטיות בגודל תקין ועוברות האדרה אחידה לאחר הזרקה בלוטת מגן בגודל תקין ועוברת האדרה אחידה לאחר הזרקה מה המשמעות של הממצאים? מה המשמעות של האדרה בבלוטות וגוש בגרון? האם מלמד על התפשטות וכו? כלומר הגידול בגרון כבר לא מקומי נכון? אות זרימה תקין מכלי דם צווארים מעבר קרניו צרביקלי תקין מרכיבי עמ צווארי בגדר נורמה נלקחה ביופסיה רק מהגידול ולא מהבלוטות

24/05/2020 | 20:35 | מאת: אלה

בביופסיה: Non keratinozing SCC,papillary יש מוקדים חשודים לחודרנות Ebv שלילי P16 חיובי בריביזיה של mri שקד ימין דחוק עי ממצא בקיר אחורי של פרינקס. יורד נמוך כמעט לגובה היפופרינקס. מבחינת מרקם לא נראה כבלוטה RP. ככל הנראה hpv related. בגלל המיקום הקרוב לקו האמצע האם טיפול כירורגי יתאים ? האם בהכרח יהיה צורך גם בכימו ?

שלום רב, קשה לומר ללא בדיקה אך גידולים אלו רגישים מאוד לטיפול קרינתי וההבראה באחוזים גבוהים מאוד. יש להיוועץ באונקולוג לגבי תוספת של כימותראפיה לקרינה והאם יש יתרון בכך במקרה זה שחשוד מאוד לרקע של HPV. בברכה, פרופ' אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

מנהל פורום גידולי ראש-צוואר