לאחר ביובפסיה אודה לעצתך המומחית

דיון מתוך פורום  גידולי ראש-צוואר

20/05/2020 | 18:11 | מאת: חנית

שלום להלן תשובה לאחר ביופסיה: בבדיקה היצטולוגית נצפו תאים פוליקולים ופולקולרים שלמנים קטנים וגדולים חשודים bethesda111 foliiicular iesion of undetermined significant הרופא שלי אומר שזה כנראה גידול וקבע לי ניתוח אבל רופא נוסף אומר שזה לא בטוח גידול. כבר מבולבלת, אשמח לשמוע עצתך אני בת 33 בראיה בד"כ

שלום רב, הממצא הינו בסבירות גבוהה שפיר. כ 10-15% סיכוי לממאירות. בהתבסס על מישוש הגוש, ישנן שתי אפציות. האחת בדיקה גנטית והשניה ניתוח. יש לשוחח על שתי האופציות. ניתוח לגידול זה יכול להתבצע ללא חתך בצוואר. ממליץ להגיע ליעוץ מסודר והחלטה על המשך טיפול. בברכה, פרופ' אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

מנהל פורום גידולי ראש-צוואר