ניתוח חוזר בלוטת תריס

דיון מתוך פורום  גידולי ראש-צוואר

06/11/2019 | 17:19 | מאת: לי

היי ד"ר אחרי כריתת אונה שמאל בלוטת תריס ודיסקציה עקב פפילרי לאחרונה נמצא גוש גדול בתחנה 6 בצוואר. עתידה לעבור ניתוח בקרוב דיסקציה בתחנה 6 ורשום שהגוש נמצא במיצר עליון. האם הניתוח הזה יותר מורכב מהניתוח הקודם? מה הסכנות בניתוח הזה? כמה זמן בדכ עד שאפשר לחזור לשיגרה רגילה? תודה

שלום רב, הניתוח מעט מורכב יותר. יש להשתמש במוניטור של מיתרי הקול שיכול לעזור לשמר את העצב החוזר צד זה. כמו כן אם בסיום הפעולה משמאל העצב אינו מגבי לגרוי חשמלי- לא הייתי ממשיך בכריתת אונה ימנית באותו השלב. חשוב לבחור מנתח עם נסיון בנושא זה. בהצלחה בכל מקרה, ברכה, ד'ר אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

מנהל פורום גידולי ראש-צוואר