טיפול בציסטה בבלוטת התריס

דיון מתוך פורום  גידולי ראש-צוואר

20/10/2019 | 10:57 | מאת: מושית

שלום, לאחר כל הבדיקות(TSH תקין , אולטראסאונד ופעמיים FNA אשר יצא לא אבחנתי) נקבע כי יש לי ציסטה בגודל 3.5 סנטימטר בבלוטת התריס. מכיוון שהממצא לא מדאיג , אך לפי מה שהבנתי הוא דיי גדול, מה עושים בדרך כלל על מנת לטפל? האם יש צורך להוציא את הציסטה בגלל גודלה? תודה רבה

שלום רב. אחת האינדיקציות לכריתת תירןאיד הינה גודל הגוש ןבגודל 3-4 סמ אפזר בהחלט לחשוב על טיפול לציסטה. אןפציה אחת הינה כריתה של,האונה. אפשרית בגישה אנדו,קופית דרך יתך קטן,ברירית השפה וללא חתך חיצוני. יש לנו נסיון רב ואנו מובילים גישה זו בארץ ובעולם. ישנה כיום אופציה חדשנית של שאיבת הציסטה והזרקת חומר שמונע צמיחתה מחדש בעזרת הכוונת us. יש להגיע לא.ר.ם. ליחידת ה us כדי לוודא שהגוש מתאים לפעולה זו (03-7645464). בברכה, ד'ר אבי חפץ, א.א.ג.מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

28/10/2019 | 12:01 | מאת: מושית

תודה רבה על המענה. איך יודעים כי הגוש מתאים לטיפול החדשני שלא מצריך ניתוח? האם הוא תמיד עובד ? הומלץ לי לבצע כריתה של של צד ימין של הבלוטה. קבעתי גם אליך תור לחוות דעת נוספת אך הוא דיי רחוק.

מנהל פורום גידולי ראש-צוואר