MRI בשל ממצא חשוד לאדנומה פוליאמורפיק בבלוטת פרוטיס

דיון מתוך פורום  גידולי ראש-צוואר

31/08/2019 | 20:07 | מאת: נטע

שלום רב, אני בת 32, עברתי באחרונה בדיקת MRI לבירור לגבי גוש החשוד כאדנומה פוליאמורפיק באיזור בלוטת הפרוטיס, ואודה לעזרה בקריאת הפענוח. ניסיונות ללמוד על המונחים הרפואיים דרך קריאת באינטרנט גרמו לי להיות מודאגת קצת, אשמח לכל הבהרה. תיאור הבדיקה והממצאים - בדיקת MRI של הצוואר במנחים אקסיאליים סגיטלים וקורונלים כולל הזרקת חומר ניגוד עיון בדיקות אולטרסאונד קודמות האחרונה 19.3.26 ידוע על אדנומה פלאומורפיק בפרוטיד מצד שמאל . בבלוטת פרוטיס מצד שמאל מודגם תהליך היפראינטנסי ב-T2 גבולותיו מעט לובולריים נמדד בגודל כ-5.1*4.1 ס"מ התהליך הינו היפואינטנסי ב-T1 לאחר הזרקת חומר ניגוד מודגמת מעט האדרה היקפית ונודולרית. בלוטת הפרוטיס מצד ימין תקינה בלוטות הרוק התת לסתיות נראות תקינות לא הודגמו בלוטות לימפה מוגדלות בצוואר איברי הצוואר נראים תקינים גלוטיס סופרה-גלוטי וסובגלוטיס תקינים . סכום- תהליך בפרוטיס משמאל מעט לובולרי עובר האדרה היקפית ממצא היכל להתאים לאבחנה הידועה אדנומה פלמורפית. תודה מקרב לב על זמנך

שלום רב, מדובר בגידול שפיר גדול יחסית. יש להגיע לשיחה ולשקול כריתה שלו. הניתוח מבוצע דרך חתך קטן סביב התנוך והסיכון לעצב הפנים (שהוא הסיכון שמשמעותי יותר בניתוח זה) הינו בדרך כלל נמוך ביותר כשמבוצע ע"י כירורג מנוסה- פחות מ 1%). ממליץ להגיע לשיחה למרפאה. בברכה, ד'ר אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

06/09/2019 | 23:41 | מאת: נטע

תודה רבה על המענה היסודי והמהיר

מנהל פורום גידולי ראש-צוואר