בדיקה חוזרת של ניקור בבלוט

דיון מתוך פורום  גידולי ראש-צוואר

17/07/2019 | 13:19 | מאת: שמואל כהן

שלום דר בצתי שוב ניקור לקשרית בבלוט בגלל שגדלה וגיע תוצעות וזה מהתאור מיקרוסקופי בניקור טירואיד אונה ימנית בהנחיית סונר התקבלה קולויד דליל רב ומעט סמיך קבוצות רבות מאע של תאי הרטל וקבוצות של פוליקולרים ופולקולים שלמים בקבוצות גדולות במבנים גדולים בינבנים גדולים בינונים וקטנים נראה שמדובר ב FOLLICULAR LESION HURTHLE CELL וגם רשוםBETHESDA CATEGIRY IV SUSPICUS FOR FOLLI CULAR NEOPLASM RIGHT LOBE OF THYROID MORPHOLGIC DESRIPTION ONLY דר יש גם לציןן שאני כיבלתי טיפול של רדיוכרוגיהלגידול של מניגיומה בCAVERNOUS SUNUS לפני 9 שנים וגם אני סובל מי NF1 די מופשט דר אשר לקבל אסבר בקשר ממיצע הים זה נרעה שזה גידול ממאיר ויש צורך לנתח בבקשה הים תוחל לאסביר לי תודה ויום טוב וומי מבצע את אניתחוים אעלה

17/07/2019 | 16:03 | מאת: שמואל כהן

שלום אני שולח בדיקת שבצתי אתמול mriצוורי ומוח מעכב יש שם צילום של הנגע בבלוטת המגן

שלום רב, מדובר בגידול שבד"כ הינו שפיר אך יש כ 20-25% ממאירות בגידול זה. אופציה אחת הינה בדיקה גנטית שנראת אפירמה- יש לבצע ניקור חוזר של הגוש ושליחה לארה"C. עלות כ 3000 דולר. עדיין גם אם חוזרת תקינה ישנו סיכוי לממאירות אם כי נמוך משמעותית. האופציה האחרת הינה ניתוח שיכול להיעשות החתך צווארי או ללא חתך בניתוח אנדוסקופי דרך השפה. יש להגיע לבדיקה ולהחליט ראשית האם הגוש חשוד במישוש או לא, והאם הולכים לכיוון של בדיקה גנטית ומעקב או לניתוח. בברכה, ד'ר אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

מנהל פורום גידולי ראש-צוואר