תוצאות בדיקת FNA בבלוטת התריס

דיון מתוך פורום  גידולי ראש-צוואר

04/02/2019 | 20:36 | מאת: רפי

ד"ר נכבד, נשלחתי ע"י רופא המשפחה לבדיקת FNA בעקבות אולטרא-סאונד שביצעתי בבלוטת התריס ובו נמצאה קישרית בגודל 1.2 ס"מ. אודה לך על פענוח התוצאה: THYROID RIGHT LOBE,FNA CONSISTENT WITH A BENIGN FOLLICULAR NODULE (BETHESDA ( CATEEGORY II COMMENT:ONLY VERY LIMITED NUMBER OF FOLLICULAR CELLS .PRESENT תודה רבה !!!

שלום רב, התשובה מדגימה גידול שפיר אך מספר התאים בדגימה נמוך וזה מקטין את הדיוק של הדגימה. ממליץ לחזור לרופא המטפל ולפי הממצא הקליני להחליט על מדיניות טיפולית. בברכה, ד'ר אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא-http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

מנהל פורום גידולי ראש-צוואר