קשרית בלוטת תריס צד ימין צוואר

דיון מתוך פורום  גידולי ראש-צוואר

26/12/2018 | 10:35 | מאת: אודליה איתן

שלום רב לאישתי יש קשרית בצד ימין בצוואר בבלוטת התריס. היא עשתה FNA. יש לה את הקשרית שנים רבות והבדיקה נעשתה לאחר שאובחנה גידול קל בהיקף. מצ"ב סיכום פענוח האולטרהסאונד פולשני שנעשה בהדסה. טרם התקבלה תוצאה ואמרו לנו שייקח זמן. מה שכתוב מלחיץ אותנו. הרופאה שעשתה את הבדיקה אמרה שהקשרית לא נראית ספציפית, אבל שנכנסה לדקר בצוואר הרגישה שהקשרית רכה ולא נוקשה. המילים " מיקרוקלפיקציות היקפיות" שהבנו שזה הסתיידות המעלה חשש לממאירות מפחידות אותנו. העובדה שמדובר בקשרית בודדת מפחידה גם. בדיקות הדם הספציפיות במצבים אלו הן תקינות ברובן (כולל הTSHׂ ), אולם הטירוגלובין גבוה ב13 מהנורמה. גם הבדיקות מצ"ב. אודה ממש ממש אם ניתן לומר לי דעתך לאור הנתונים. אישתי בת 36 , אמא שלה נפטרה מסרטן לבלב וסבתא שלה חלתה ומתה מסרטן בלוטת הלימפה להבנתי בגיל 80+. מצ"ב גם בדיקת PET CT מלפני 8 חודשים, בין היתר גם הקשרית נבדקה. תודה

שלום רב, יש לבצע ניקור של הקשרית ביופסיה, כפי שבוצע להבנתי. מבין שעדיין אין תשובה- ניאלץ להמתין לתשובה לפני החלטה על המשך בירור או טיפול. בכל מקרה מדובר בגידולים הרבה פחות אגרסיבים מגידולי לבלב או כל גידול אחר בגוף ולכן ניתן להירגע לחלוטין. מציע להגיע לביקור עם תוצאות הבדיקה שבוצעה. בברכה, ד'ר אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא-http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

מנהל פורום גידולי ראש-צוואר