קוצר נשימה עקב גוש גדול

דיון מתוך פורום  גידולי ראש-צוואר

25/11/2018 | 12:01 | מאת: לי90

שלום ד"ר עקב גוש גדול שנמצא באולטרסאונד (גודל הגוש כ6 ס"מ באונה שמאל) הרופא הפנה לניקור בלוטת התריס שיצא תקין כולל בדיקות בלוטת התריס בניהם T3 ןT4 שיצאו תקינות. עכשיו הרופא הפנה אותי לעשות סי טי כי אני סובלת מקוצר נשימה שמופיע לאחרונה לעיתים קרובות. האם הגוש יכול ללחוץ על קנה הנשימה ברמה כזאת של קוצר נשימה קשה? האם זה אומר שצריך להוציא את הבלוטה במידה וזה לוחץ? מה ההשלכות של ניתוח כזה? תודה מראש

שלום רב, גוש גדול בבלוטת המגן יעול לגרום לשקיי נשימה. ניתן לראות את מידת הלחץ בקלות ב CT (ללא חומר ניגוד). עם התשובות ממליץ לפנות לייעוץ. ניתוח לכריתת אונה הינו קל: חתך של כ 4-5סמ. אורך כשעה, ללא תפרים חיצוניים וללא נקז. שחרור אחר יממה בלבד. בברכה, ד'ר אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא-http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

28/11/2018 | 10:44 | מאת: לי90

קודם כל תודה רבה על המענה המהיר ד"ר האם אחרי ניתוח כזה נדרשת תמיכה של כדורים לבלוטת התריס? האם חזרה לשיגרה היא מהירה? מבחינת כושר עבודה וכד'? שוב תודה מראש לי

מנהל פורום גידולי ראש-צוואר