לימפה מוגדלת בצאוור שלא מגיבה לכלום

דיון מתוך פורום  גידולי ראש-צוואר

04/09/2018 | 08:28 | מאת: רונה

שלום דוקטור אני בת 30 אמא ל2 לא מעשנת. מזה כשלושה חודשים יש לי בלוטת לימפה מוגדלת בצאוור. 0.7*2.2 הגודל שלה, לא משתנה באולטרסאונד שעשיתי כל חודש. לפני חודש וחצי לקחתי אוגמנטן בתקווה שהיא תעבור אך באולטרסאונד היא לא השתנתה. המבנה הסונוגרפי תקין ואין זרימת דם בדופלר צבע (ככה כתוב בתשובה) ההרגשה הכללית שלי טובה, אין משהו חריג בכלל רק הרבה לחץ. בדיקות דם שעשיתי יצאו תקינות. האם לבקש ביופסיה? אני בלחץ נוראי מזה למרות שהרופאים לא, אם יש שם בלוטה למה לא לבדוק מה היא? היא לא יורדת וזה מטריד נורא. שאני לא נוגעת בה כמה ימים היא פחות בולטת ושאני כן היא ישר מרגישה שגדלה. אשמח להכוונה. האם ללכת להמטולוג? תודה

שלום רב, ישנן בלוטות רבות בצוואר והן תקינות. החשוב הוא לא נוכחות הבלוטה אלא אם נראית פתולוגית ב US או במישוש. לכן חשוד לבצע US איכותי ולהיבדק ע"י רופא אאג. בברכה, ד'ר אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא 03-7645464 http://www.aram-ent.co.il

מנהל פורום גידולי ראש-צוואר