פענוח MRI ו- FNA לגוש בלחי

דיון מתוך פורום  גידולי ראש-צוואר

17/08/2018 | 11:34 | מאת: אדם

שלום, יש לי גוש בלחי כ- 11 שנים שהולך וגדל עם הזמן, אובחן (באמצעות FNA) כפלאומורפיק אדנומה בפרוטיס, לאחרונה עקב כאבים (לא חזקים ולא ממוקדים) נשלחתי לבדיקות MRI ו- FNA, להלן התןצאות: Cellular smears composed of groups of epithelial cells with mild cytologic atypia and myxoid material, consistent with pleomorphic adenoma Notes: Mild cytologic atypia supports the diagnosis of low grade malignancy, as well. Clinical correlation necessary MRI: להלן תוצאות סריקה בתהודה מגנטית של הצוואר: במישור סגיטלי, אקסיאלי וקורונלי T1, T2 בשקלול TSE, M-DIXON, DWI, THRIVE הבדיקה בוצעה בשיטת לאחר מתן גדוליניום כולל חיסור שומן. T1 ובשקלול סיבת הבדיקה: מעקב אחר גוש בבלוטת הפרוטיס משמאל )אין בידי בדיקה קודמת להשוואה(. בקדמת האונה השטחית של בלוטת הפרוטיס משמאל זוהה גוש סגלגל היפואינטנסי יחסית בשני הרצפים בעל גבולות קשתים ומבנה בלתי אחיד. התהליך שקוטרו 26 מ"מ גדל אל תוך השומן התת עורי, לטרלית לשריר המסטר השמאלי ומרים את פני העור באזור זה. התהליך מכיל מחיצות דקיקות ואף מוקד ציסטי בחלקו המדיאלי. נראית קופסית היפואינטנסית עד מאוד סביבו.התהליך מראה האטת דיפוזיה מתונה בלבד והאדרה בלתי אחידה בגדוליניום. השומן התת עורי הסמוך תקין. בשאר מדורי הצוואר מבנה תקין. לא זוהו בלוטות לימפה מוגדלות. בסיכום: תהליך מצר מקום (ידוע) בקדמת האונה השטחית של בלוטת הפרוטיס השמאלית, יכול לייצג PMA. מה משמעות התוצאות ? תודה

שלום רב, גושים בבלוטת הרוק מחייבים כריתה שלהם. בכל גודל וללא קשר לממצאי הניקור. גם לשפירים שבהם יש נטיה להפיכה לממאירים עם השנים. לכן ממליץ להגיע ליעוץ ולכריתת הגוש. כיום הניתוח מבוצע בביטחה בחתכים קטנים יחסית והסיכון לעצב הפנים מינימלי. מוזמן להגיע ליעוץ במרפאתינו באסותא. בברכה, ד'ר אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא-http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

מנהל פורום גידולי ראש-צוואר