מודאגת מאוד מגדילת גויטר

דיון מתוך פורום  גידולי ראש-צוואר

19/06/2018 | 21:37 | מאת: אנה

שלום, בת 67, בריאה. שואלת על גוייטר בבלוטת התריס. אובחן לפני כמה שנים כשפיר, בוצע FNA יצא תקין. במשך מספר שנים במעקב US, הייתה מדי פעם גדילה של ב1מ"מ. בUS לפני מספר ימים נראה שהוא גדל בבערך 4 מ"מ ( בשנה) ובנוסף הייתה עליו וסקולריזציה. יש הפניה לFNA שוב. מאוד מאוד לחוצה, מה הסיכוי לפי התיאור שזה יכול להיות סרטני?

שלום רב, לא נשמע מדאיג. עדיין מומלץ אכן ניקור של הגוש לביופסיה. רובם בסופו של דבר שפירים. ניתן לביצוע במרפאתינו באסותא ע"H מיטב הרופאים והתשובה הראשונית ניתנת במקום. בברכה, ד'ר אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא-http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

20/06/2018 | 08:00 | מאת: אנה

גם אם הוא כעת 1.9 (היה 1.5 בבדיקה קודמת)?

מנהל פורום גידולי ראש-צוואר