תוצאות אולטראסאונד בלוטת התריס- דחוף!

דיון מתוך פורום  גידולי ראש-צוואר

17/08/2017 | 03:47 | מאת: שיר

שלום ד"ר, מבקשת עזרה דחופה! אודה לך לו תנגיש לי בעברית ולא שפה רפואית כפי הרשום בתוצאות של בדיקות באשר הן, את הסיכום הנ"ל: "איסטמוס בעובי 8 מ"מ. האונה הימנית ברוחב 29 מ"מ. האונה השמאלית ברוחב 28 מ"מ. בלוטת המגן בעלת מבנה רב קשרי. בשתי האונות נודולים תת-הדיים סולידים, חלקם ווסקולאריים. נודול דומיננטי במרכז האונה השמאלית בקוטר של 37 מ"מ. זרימת דם בתוכה אינה מוגברת. לא הודגמו בלוטות לימפה מוגדלות בצוואר משני הצדדים. בסיכום: גוייטר רב קשרי. הנודול הדומיננטי דורש ברור היסטולוגי". נתונים חשובים (?) נוספים: TSH- 3.22 T3- 4 T4-11 נטולת וסת שלוש שנים (שחלות פוליציסטיות, מאובחנות מזה עשור וחצי שנים), טבעונית חמש שנים ובריאה לחלוטין באופן כללי. לא חולה מאז הטבעונות. תודה על עזרתך! מקווה לתשובה מהירה, המתח לאחר קריאה אודות 'גוייטר', רק גובר מרגע לרגע.. שיר

שלום רב, ישנו גוש באונה שמאלית של התירואיד שדורש המשך בירור. הבירור צריך לכלול בדיקה אוטרבסאונד איכותי של הצוואר ותחת הכוונת האולטרבסאונד- ביצוע ניקור עם מחט עדינה לביופסיה. ממליץ לבצע את הבדיקה במרפאתינו בארם (03-7645464) שם הבדיקה תתבצע במהירות, והתשובה הראשונית של הביופסיה תהיה במקום. בברכה, ד'ר אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא-http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

24/06/2018 | 15:19 | מאת: שיר

שלום ד"ר! יש מספר עדכונים: 1. עברתי ביופסיה- FNA. משום מה לא 'מונחית אולטראסאונד'.. אסביר: הוא עבר בקצרה עם המכשיר ואז הניח אותו ואחז במחט, דקר ושאב. התוצאה לא סרטנית. אפשר לסמוך עליה ועל הביצוע ? 2.אני סובלת כבר תקופת מה מכאבים ואי נעימויות שונות באזור הבלוטה ולעיתים עולה באלכסון לצדדים. מקווה מאוד שלא ללימפה. מה פשרם? האם הגוייטר גדל ? 3. מאז תחילת השנה העברית אני בתפריט המיועד ללקויי בלוטת התריס (ללא גלוטן וכו') ואיני מרגישה שום שינוי בסימפטומים. מ א ו ם. להוציא עובדה אחת חשובה: הוסת הופיעה סופסוף, פעמיים רצוף. רקע: שחלות פוליציסטיות. 'אל וסת' שהחל מייד עם הפסקת הגלולות. 4. על פי הנתונים השונים- האם אני סובלת מ'השימוטו' ? מודה לך מאוד על עזרתך!! שיר

מנהל פורום גידולי ראש-צוואר