ממצא חדש באולטרסאונד

דיון מתוך פורום  גידולי ראש-צוואר

22/07/2017 | 09:53 | מאת: אני

שלום 9 שנים לאחר כריתת בלוטת התריס והוצאת בלוטות לימפה מצד אחד בצוואר +יוד. (גידול דו צדדי עם מוקדים קטנטנים ובלוטת לימפה נגועה) במיפוי חצי שנה לאחר היוד היו שרידי קליטה במיטת הבלוטה בצד אחד. עכשיו הופיע ממצא קטן במיטת הבלוטה, בצד שבו היתה הקליטה המינימלית. תירוגלובולין לא מדיד. 1) האם זה יכול להיות שארית רקמה נורמלית שהשתקמה וגדלה, או בהכרח תאי גידול? 2) האם גידול נוטה להתפשט לבלוטות בצוואר בצד שהוא נמצא, או שיכול להתפשט במידה שווה גם לצד השני? 3) האם זה שבלוטות הלימפה בצד אחד הוסרו, עלול להגביר סיכון לפיזור רחוק יותר? תודה

שלום רב, לא נשמע מדאיג. תלוי מה בדיוק ראו ב US ועד כמה הבודק אמין. מציע להגיע לביצוע US איכותי של הצוואר בא.ר.ם. ע"י רופאים המובילים בתחום (03-7645464). במידה ויש ממצא חשוד מספיק- יבוצע ניקור שלו לביופסיה. ההנחה שלי שלא יהיה בכך צורך. בברכה, ד'ר אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא-http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

מנהל פורום גידולי ראש-צוואר