לאחר ביקור אצל אנדוקרינולוג

דיון מתוך פורום  גידולי ראש-צוואר

27/06/2017 | 09:08 | מאת: רעות

היי ביקרתי אצל אנדוקרינולוג לפי המלצת המנתח כזכור כריתת אונה אבחנה פתלוגית NIFTP לצערי לא מסופקת מתשובתו של הפרופ וכי טוען שאין צורך כרגע בכריתה מלאה של בלות התריס ואמר להתחיל טיפול ביוריטרוקס 100מקג חמישה ימים בשבוע לא הצלחתי להבין מדוע צריך לקחת את הכדור הזה והאם זה מטפל בNIFTP הוסבר שזה סוג נדיר וכי קל לטפל בו לצערי אני לא מצליחה להבין מהו הגידול הזה ומה השלכותיו ומה קורה אם אני לא לוקחת את הכדור בנוסף עליי לעבור בדיקות דם עכשיו ובעוד 6 שבועות מה דעתך וסליחה על האורך

שלום רב, יוטירוקס מדכא את פעילות הבלוטה ובאופן תאורטי מונע צמיחת גידולים חדשים. לא מאוד קריטי אך מקובל ע"י מרבית האנדוקרינולוגים. NIFTP הינו גידול של התירואיד שבעבר נחשב ממאיר וכיום לא נחשב פולשני. ההבראה ממנו בכ 100%. בברכה, ד'ר אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא-http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

מנהל פורום גידולי ראש-צוואר