מיפוי בלוטת התריס - פענוח

דיון מתוך פורום  גידולי ראש-צוואר

13/06/2017 | 17:07 | מאת: אופיר

שלום, אבא שלי בן 83 עבר מיפוי בבלוטת התריס. אשמח לדעת ע"ס התוצאות, אני מניח שיהיה חייב ניקור לביופסיה? אני שואל ע"ס התוצאות וע"ס בדיקת הדם, האם יש ממה לחשוש שזה ממאיר? אנחנו בלחץ והתור לאנדוקרינולוגית רק עוד שבועיים. התוצאות: TSH 0.15 מתחת לנורמה T3 4.4 בנורמה T4 14.6 בנורמה. מיפוי: קליטה בגבול התחתון של הנורמה מיפוי: אונה ימנית קשר של 1 ס"מ בחלקה התחתון הצדדי אונה שמאלית: מוגדלת עם קשר קר גדול בחלקה התחתון מגיע עד המנובריום. סיכום: זפק רב קשרי. תודה!

שלום רב, גושים בתירואיד במיוחד לאדם מבוגר מצדיקים US איכותי של הצוואר ובמידה והגושים מעל 1 סמ- מוצדק ניקור שלהם לביופסיה. ממליץ לפנות ל US וניקור במקואיכותי (ניתן במרפאתינו באסותא 03-7645464). בברכה, ד'ר אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא-http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

מנהל פורום גידולי ראש-צוואר