בלוטות לימפה גדולות בצוואר שוב

דיון מתוך פורום  גידולי ראש-צוואר

14/03/2017 | 22:01 | מאת: בלוטות לימפה גדולות שוב

שלום ד״ר. בחודש אוקטובר 2016. בני בן ה-3, עבר ביופסיה בהרדמה כללית, מבלוטת לימפה גדולה בצוואר ע״פ החלטתה של המטולוגית ילדים קפלן. תוצאת הביופסיה הייתה תקינה. הילד היה מאושפז כשבוע לאחר הניתוח, במשך כחמישה ימים עם זיהום בצלקת. לאחרונה אני ובעלי, חשנו בעת שקילחנו את הילד, בשתי בלוטות מוגדלות גדולות, ניידות בתנועה, בצד אחד של הצוואר, הצד שממנו נלקחה ביופסיה מהבלוטה הקודמת. הבלוטות ממוקמות בשקע שמעל עצם הבריח. מה עושים במקרה כזה? לא רוצים שבגלל שהבדיקה של הבלוטה הקודמת הייתה תקינה, יווצר מצב של ״הכבשה שצעקה זאב״. הילד לא חולה ולא חלה לאחרונה. אודה לך על תשובתך בהקדם.

שלום רב, בלוטות לימפה שכיחות מאוד בילדים ובד"כ תקינות. ממליץ להירגע ולהגיע לרופא הילדים המטפל. בברכה, ד'ר אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא-http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

מנהל פורום גידולי ראש-צוואר