שינויים חדשים בUS צוואר

דיון מתוך פורום  גידולי ראש-צוואר

16/02/2017 | 15:50 | מאת: לירון

אני בת 23 וכבר שכמעט שלוש שנים ידוע לי על שתי בלוטות לימפה מוגדלות, אחת בכל פרוטיס בסביבות ה2 ס''מ שלא נסוגות, וכבר 4 שנים יודעת על קשרית בתירואיד שיציבה בגודלה, 0.5 ס''מ (אך לא בדירוגה החל מהשנה שעברה) כבר 4 שנים. לא עשיתי US ביקורת כבר 4 חודשים לפחות והנה התוצאות מהיום ממרפאת מומחים של כללית בהרצליה (ד''ר ממון): "בלוטת תריס: איסטמוס לא מורחב מרקם תקין. אונה ימנית-לא מוגדלת, מרקם אחיד. אונה שמאלית לא מוגדלת. קשר היפואקוגני באספקט אמצעי פנימי של האונה בגודל 0.5 ס''מ שלא גדל מבדיקה אחרונה (יציב כבר 4 שנים) אך חלק מגבולותיו לא חדים (זה ממצא חדש שלא היה בבדיקה קודמת לפני 4 חודשים). בלוטות רוק תקינות. רקמות רכות-בלוטות לימפה במראה סונוגרפי לא חשודות באיזור תת לסתי דו צדדי. משמאל 1.6*0.6 ס''מ, אין שינוי מבדיקה קודמת. מימין 0.7*2 ס''מ שכנראה לא גדל מבדיקה קודמת (אז היה 1.2*1.9). בלוטת לימפה חדשה צמודה לקוטב תחתון של פרוטיס ימני בגודל 1.3, מראה סונוגרפי תגובתי (יש לציין שלא הייתי חולה כלל השנה גם לא בגרון או בשיניים). ללא לימפדנופתיה בתחנות אחרות". כששאלתי את הרופא המבצע האם כדאי לעשות FNA לקשרית הקטנה בתירואיד בשל הממצא החדש של גבולות לא חדים הוא אמר שבהחלט כדאי לנסות, בעיקר כי בבדיקה קודמת באוקטובר הקשרית דורגה כTIRADS 4A עם אחד הסימנים המחשידים-היפואקואיות, ועכשיו גם גבולות לא חדים. יש לציין גם שמדצמבר אשתקד הTSH החל לעלות מעל הנורמה ולרדת לסירוגין עד היום אך עדיין נשאר מעל הנורמה כשבמקסימום היה 7.8 וכרגע 6.5 עם FT4 תקינים וללא נוגדנים לבלוטה. האם לדעתך יש לנקר את הקשרית הזו בFNA למרות גודלה הקטן בשל הממצא החדש של גבולות לא חדים? עד כמה היא חשודה יחד עם הבלוטה החדשה שצצה פתאום והTSH? תודה

שלום רב, בד"כ לא נקרים גושים בגודל זה. טשטוש הגבולות אכן מחשיד אך הגודל יציב. חשוב לבדוק את הגוש ולמשש את אופיו. בהמשך לאחר שיחה- מעקב מול ניקור. בברכה. ד'ר אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא-http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

מנהל פורום גידולי ראש-צוואר