בלוטות לימפה מוגדלות

דיון מתוך פורום  גידולי ראש-צוואר

13/01/2017 | 16:12 | מאת: טובטוב

שלום דוקטור בת 37. שנה וחצי אחרי ניתוח כריתת אונה שמאלית של בלוטת המגן בשל גידול שפיר שהיה . עשיתי או' לביקורת השבוע ולהלן התוצאות: בבלוטת מגן: איסטמוס לא מורחב. אונה ימנית לא מוגדלת מרקם אחיד אונה שמאלית מצב לאחר כריתה פאראתיירואיד: לא הודגמו בלוטות פאראתרויד מוגדלות דו צדדי. רקמות רכות : הודגמו בלוטות לימפה עם סינוס שומני שמור באזור תת לסתי דו"צ. הגדולה מימים 2.2*0.6 ס"מ ומשמאל 2.1*0.4 כמו כן בלוטת לימפה עם סינוס שומני שמור לאורך וריד ג'בולארי דו"צ הגדולה מהן בגובה צוואר תחתון בשמאל 1.5*0.4 ס"מ ומימין קטנות . הייתי אצל רופא משפחהו עדכנתי אותו שבדיוק ביום של הבדיקה הייי חולה עם נזלת וצרידות .הוא ראה את התוצאות ואמר שיש להתייעץ עם כרורג. עד שאגיע אליו יקח זמן האם תוכלו לענות לי ? משהו לא תקין ? בלחץ...

לא נשמע מדאיג. מסכים שמומלצת בדיקה ומישוש הבלוטות. בברכה. ד'ר אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא-http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

מנהל פורום גידולי ראש-צוואר