ריור מוגבר לא עקבי בעצימותו אצל ילד בן 3

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון ילדים

24/01/2019 | 14:22 | מאת: שמרית

שלום רב, בני בן 3, יליד שבוע 34, מרייר המון אך לא כל הזמן באותה העצימות (כעת מרייר המון ללא הפסקה, מניחה כי הוא קצת מצונן). למעט זה לא סובל מדלקות אוזניים. או נזלת כרונית. רופא אאג קבע לפי צילום כי כרית האדנואידים עם לחץ על עמודות האוויר, מעט נוזלים, שקדים לא מוגדלים וחיך תקין, מסקנותיו היו כי יש לשקול כריתת אנדנואידים. קלינאית שהופננו ממנו- לא התרשמה, והמליצה על מעקב אאג. בדיקת שמיעה העלתה שמיעה בתחום הנורמה. אנו רוצים מאוד לסייע לו, הוא הגיע לגיל שילדים מעירים לו על כך. מהן דרכי הפעולה עליהן היית ממליץ? האם בהכרח ניתוח יפתור זאת? האם יש דרכים אחרות? תודה רבה,

שלום רב כלל לא בטוח שניתוח לכריתת האדנואיד יעזור גם בריור. יכולות להיות עוד סיבות מגוונות שיתרמו. קלינאית התקשורת יכולה לעזור באבחון הסיבה וגם המליץ על דרכי פעולה. ניתוח מוצדק כאשר יש תסמינים נוספים דוגמת חסימה אפית נזלת ממושכת נחירות ועוד. דר גורדין

מנהל פורום אף אוזן גרון ילדים