בדיקות טיי זקס

דיון מתוך פורום  אבחון טרום לידתי וייעוץ גנטי

31/10/2014 | 22:47 | מאת: קטי

שלום רב, אני ממוצא רוסי ובעלי ממוצא מזרחי ( חצי תימני חצי כורדי). בעבר כשעשינו בדיקות גנטיות קיבלנו רשימה מאד מצומצמת של בדיקות כאשר טיי זקס לא נכלל ביניהם. הרופא המטפל שלי שאל אותי בזמן ההריון אם עשינו בדיקה לזה וזה נתקע לי בראש ומפחיד אותי שאולי היינו צריכים להתעקש לבדוק גם את זה. מה הסבירות למחלה ואיך אפשר לעשות בדיקה ( אנחנו בכללית )? תודה רבה.

הסבירות איננה גבוהה, אבל לא אפס. אם באמת רוצים לבדוק- אפשר לעשות בדיקה אנזימטית - נעשה בחלק מהמכונים הגנטיים. דרוש יעוץ גנטי לפני כן מציעה בכל נושא של בדיקות סקר גנטיות, ובכלל לפני הריון לבצע יעוץ גנטי מסודר, שמא יש צורך בבדיקות נוספות

מנהלי פורום אבחון טרום לידתי וייעוץ גנטי