לא ענית לשאלתי בפורום מקודם, חוזרת על השאלה

דיון מתוך פורום  אבחון טרום לידתי וייעוץ גנטי

06/04/2012 | 14:57 | מאת: מירי

שלום רב, לאחר 5 הפלות בשבועות ראשונים, ובירורים תקינים: קריוטיפ אבא ואמא, הסטרוסקופיה, צילום רחם, cross match ותשע כשלונות ב- IVF, הומלץ לנו ע"י פרופ' קארפ תה"ש בדיקת קריוטיפ לעובר לאחר גרידה. האם לידיעתכם, לא ניתן יהיה להסיק דבר מהבדיקה, לגבי המשך, מכיוון שאנו כבר נבדקנו ולנו אין בעיות גנטיות. זכור לי כי בטופס הבדיקה של הקריוטיפ, יש גם דברים שלא נבדקו, ויש אחוזי טעיה. לא ממש זוכרת את הנוסח. הגנטיקאית של הקופה, אמרה לי טלפונית, שאין צורך בבדיקה וזה לא יעזור בכלום, היות ול- 50% מהעוברים יש סטיות כרומוזומאליות - אז איך זה יכול להיות שאני נופלת תמיד בצד הלא נכון של הסטטיסטיקה. בצורה מושכלת אני אמרתי שאם לעובר אין אנפלואידיות, כי זו לפי דעתה יכולה להיות הסיבה העיקרית להפלות האחרונות , יבדקו דברים חדשים אם הוא תקין, למשל מתן אימונוגלובולינים לפני ובמהלך הריון- אני במעקב בתה"ש. כמו כן, לא השתכנעתי שאי אפשר לראות עוד פגמים בעובר, מעבר לאנפלואידיות, מכיוון שרופאי הנשים משוכנעים שהבדיקה יכולה לשפוך אור נוסף ואולי כן לגלות בעייה גנטית, שבעקבותיה ב- PGD יוכלו להתגבר ולתת לי תקווה חדשה. אני מקווה שאתה מבין את שאלתי. אני בכל מקרה , שלחתי את העובר לבדיקה, כי אנו מאוד סקרנים לדעת ומיואשים מאי הוודאות.ומאמינים לפרופ' לב רן וגם לד"ר קארפ מתה"ש. לציין ששני ההריונות האחרונים שלי נתמכו בפרגניל (HCG) ובקלקסן (למרות בדיקת קירשיות תקינה).

אני חושב שמאד מאד חשוב לבדוק את העוברים. אינני שותף לדעת הגנטיקאית שנושא זה לא מועיל מניסיוני זה מועיל מאד בהחלטה כיצד לנהל את הטיפולים בעתיד פרופ' יובל ירון מומחה במיילדות גינקולוגיה ופריון, מומחה בגנטיקה רפואית וייצמן 14 תל אביב. מרפאה: 057-2121349 http://www.yuvalyaron.dpages.co.il

מנהלי פורום אבחון טרום לידתי וייעוץ גנטי