תסמונת דאון- מוזאיקה

דיון מתוך פורום  אבחון טרום לידתי וייעוץ גנטי

20/02/2011 | 09:30 | מאת: שני

שלום רב. בנומבר האחרון עברתי לידה בשבוע 23 לאחר שנמצא במי שפיר עובר עם מוזאיקה. היום אני בשבוע 7 בהריון חדש. הלידה היוותה עבורנו טראומה קשה והרבה כאב על האובדן. כדי למנוע מעצמנו את החוויה חשבנו לעשות סיסי שלי - ואם תהיה בעיה לעבור גרידה (אולי קצת פחות קשה???) ככל שאני קוראת יותר אני מבינה שבבדיקה יתכן ויוצאת תשובה של מוזאיקה והתשובה לא תמיד נכונה ולכן ממליצים להמתין למי שפיר. האם הדבר נכון??? במידה ויש סיכון כזה האם עדיף להמתין שוב לשבוע 17 ואולי לעשות פיש??? תודה מראש.

נראה לי סביר יותר להמתין לבדיקת מי שפיר ולעשות FISH אלא אם כן השקיפות העורפית תהייה חריגה.אז הייתי בכ"ז מציע סיסי שלייה פרופ' יובל ירון, מומחה במיילדות גינקולוגיה ופריון, מומחה בגנטיקה רפואית וייצמן 14 תל אביב. מרפאה: 0525-052540 http://www.yuvalyaron.dpages.co.il

מנהלי פורום אבחון טרום לידתי וייעוץ גנטי