ייעוץ גנטי

דיון מתוך פורום  אבחון טרום לידתי וייעוץ גנטי

28/01/2008 | 20:52 | מאת: אתי

אני בת 33 וחצי ואמא לשלושה ילדים מקסימים ובריאים שבמהלך ההריונות הכל היה תקין לחלוטין לא עשיתי אף פעם בדיקות גנטיות. במהלך השנה האחרונה נכנסתי להריון פעמיים בפעם הראשונה ההריון לא היה תקין (היה שק הריון בלי עובר) ונאלצתי לעבור גרידה אחרי חצי שנה מהמקרה נכנסתי שוב להריון והפעם ההריון היה מלווה דימומים בבדיקת שקיפות עורפית הרופא גילה ציסטות בצוואר (העובר) ובצקת בראש ושלפוחית שתן גדולה מידי בקיצור הריון שנראה לו לא תקין לאחר מספר ימים שהגעתי לרופא לבדיקה שיגרתית והייתי בשבוע 12 לא היה כבר דופק לעובר ועברתי גרידה שוב. כיום אני שוב בהריון בשבוע 7 וארבעה ימים בינתיים באולטרסאונד הראשון נראה שהעובר תקין והרופא אמרה לי לגשת לייעוץ גנטי. לי ולבעלי במשפחותינו אין עבר של מחלות תורשתיות כלשהן לשנינו יש 14 אחיינים משני הצדדים וכולם בריאים לחלוטין, האם יש צורך בגלל מקרי ההריונות שעברתי לעשות בדיקות נוספות כמו סיסי שיליה ואולי בדיקות נוספות שלא הייתי צריכה לעשות בעבר. והאם אני צריכה לעבור את הייעוץ הגנטי בכל זאת.

שלום אתי, נקווה שהכל יהיה כשורה בהריון הנוכחי ויש מקום לאופטימיות. בכל זאת - כדאי לעבור ייעוץ גנטי, במהלכו ייקבע האם יש צורך בסיסי שלייה או מי שפיר ויראו אם יש מקום לבדיקות גנטיות נוספות. בברכה, פרופ' ירון

29/01/2008 | 17:55 | מאת: אתי

תודה רבה

מנהלי פורום אבחון טרום לידתי וייעוץ גנטי