טריזומיה 13

דיון מתוך פורום  אבחון טרום לידתי וייעוץ גנטי

25/01/2008 | 13:36 | מאת: עדי

שלום רב, אני בת 34 ולפני הפסקת הריון עקב טריזומיה 13 שהתגלתה בעובר בבדיקת סיסי שליה (שבוע 12+3). זהו הריוני הרביעי, יש לי שני בנים מקסימים בבית ולאחר הריון (השלישי) שנגמר בשבוע +9 עקב missed. האם יש מקום לייעוץ גנטי בעקבות מאורעות אלו? בעלי ואני עשינו את כל הבדיקות הגנטיות הטרום לידתיות האפשריות והמומלצות והכל יצא תקין. האם יש קשר לכך שהפעם זו היתה בת? מעבר לקושי בלאבד הריון נוסף אני מתחילה לחשוש שאולי יש כאן בעיה... תודה רבה...

שלום רב, צר לי לשמוע על הבעיה שלך. הבדיקות שביצעתם נועדו לשלול מחלות תורשתיות ואילו טריזומיה 13 היא תקלה כרומוזומלית. אין קשר לעובדה שזו בת. כדאי להיות אופטימיים אך בכל זאת אני סבור שיש מקום לייעוץ גנטי במקרה שלך. בברכה, פרופ ירון

מנהלי פורום אבחון טרום לידתי וייעוץ גנטי