נשאות sma בדיקה חיובית 99%

דיון מתוך פורום  אבחון טרום לידתי וייעוץ גנטי

12/11/2020 | 13:30 | מאת: אביב

שאובחנתי כנשאית smaביצעתי בדיקות סקר רגילות.אין במשפחה ניוון שרירים,אחיי הולידו ילדים בריאים.אני אחרי הפלה יזומה ובן הזוג לא ביצע בדיקות סקר גנטי. התשובה ניתנה כעבור מס שבועות מההפלה ולא ציפיתי שימצא אצלי בגנטיקה בעיה. כדאי שאבצע בשנית בדיקות סקר במכון אחר פלוס בדיקות מורחבות בכדי לראות לגביי מה מצבי???או כדאי לחכות להריון הבא עם בן זוג אחר?? תודה רבה

שלום Sma היא מחלה רציסיבית. כששני בני הזוג נשאים יש סיכוי של 25% בכל הריון לילד חולה. לכן ההמלצה היא בהחלט לבדוק את בן הזוג

מנהלי פורום אבחון טרום לידתי וייעוץ גנטי