תוצאות סקר שליש ראשון

דיון מתוך פורום  אבחון טרום לידתי וייעוץ גנטי

30/06/2020 | 01:03 | מאת: Hadar

שלום, אני בהריון ראשון, בת 30. קיבלתי היום תוצאות משוקללות של שקיפות עורפית וסקר ביוכימי עם סיכוי לתסמונת דאון של 1:260. להלן הפירוט: Papp-a-0.4mom Hcg-b-1.47mom Nt-1.5mom (1.8mm) אני נורא לחוצה ויש לי תור לרופא רק עוד שבוע.. אני מבינה שזה תוצאות סקר סטטיסטיות אבל עדיין נורא מדאיג אותי.. במיוחד החלבון papp-a שיצא יחסית נמוך.. אני מבינה שעלי לגשת ליעוץ גנטי ומשם כנראה לבדיקת מי שפיר. אשמח לדעת אם רמות נמוכות של החלבון הזה כמו שקיבלתי יכול להיות גם תקין? קראתי דברים ממש לא טובים:( תודה מראש הדר

שלום הדר. הבדיקות אכן העלו את הסיכון שלך עפי גיל. על פי המלצות משרד הבריאות- צריך להמשיך לסקר שליש שני ("חלבון עוברי") ולעשות שקלול של סקר שליש ראשון ושני ובהתאם לתוצאות להחליט על מי שפיר כן או לא. אם את לחוצה עד אז - אפשר לעשות בינתיים בדיקת NIPT NIPS בדיקה לא חודרנית לגילוי תסמונת דאון בדם האם, שהיא מדויקת יותר מבחינת ניבוי האם לעובר יש או אין תסמונת דאון. לגבי ה PAPPA - אכן ברמות נמוכות יש קשר לתוצאות הריון לא תקינות ורעלת הריון, ברם בדכ מדובר ברמות יותר נמוכות מזה ללא קשר מוזמנית להגיע אלינו לאיכילוב ליעוץ גנטי שבו נעבור בפרוטרוט על הכל וניתן המלצות מותאמות אישית. בהצלחה!

מנהלי פורום אבחון טרום לידתי וייעוץ גנטי