תרומת ביצית עם בעיה בעיניים

דיון מתוך פורום  אבחון טרום לידתי וייעוץ גנטי

23/05/2020 | 03:48 | מאת: יוסי ק

שלום דר', בתהליך של תרומת ביצית בוצעה בדיקה גנטית לתורמת ונאמר לי שיש גן של בעיה בעיניים(זה מה שידוע לי כרגע) אבל מכיוון שלי אין את הגן הזה נאמר לי שאין לי מה לדאוג. האם זה נכון והאם גן זה יכול להופיע בנכדים או בנינים חס וחלילה??אם כן אז אסרב לתורמת זו.מה דעתך??תודה

למחלות עיניים צורות תורשה רבות. אולי הכוונה שהתורמת נשאית של מחלה רציסיבית, ואם האב הביולוגי לא נשא אז הסיכון למחלה קטן. ממליצה מאוד לקבל את ההחלטה במסגרת יעוץ גנטי- בו יעברו על הבדיקות של התורמת ועל הבדיקות של האב הביולוגי, לראות מהוא הסיכון האמיתי והאם ניתן לעשות משהו להקטינו. ככה ההחלטות מתקבלות בצוה הכי אינפורמטיבית

מנהלי פורום אבחון טרום לידתי וייעוץ גנטי