עודף של 1q21.1 בבדיקת CMA

דיון מתוך פורום  אבחון טרום לידתי וייעוץ גנטי

13/01/2020 | 08:26 | מאת: שואלת

עשיתי בדיקת מי שפיר בעקבות ממצא של 2 מוקדים אקוגניים בלב, אחד בכל חדר בסקירה הראשונה. שקיפות עורפית תקינה. הממצא מתאר עודף של 1.6 מיליון בסיסים. בבדיקות דם שאני ובעלי עשינו נמצא כי אני הורשתי את זה לעובר. אני בריאה לחלוטין ויש לי כבר ילד בן שנתיים שגם הוא בריא לחלוטין (בהריון איתו לא עשינו דיקור). אין במשפחה היסטוריה של פיגור/אוטיזם ותסמונות נוספות של הספקטרום. רק אצל אחד האחים שלי אובחנה אפילפסיה לפני שנה בערך הוא בן 24. הבנתי מהייעוץ גנטי שהיינו בו שיש סיכון מוגבר של 8-15 אחוז לתסמינים. האם לדעתך יש צורך בייעוץ גנטי נוסף? האם יש בדיקות נוספות שניתן לבצע כדי לחזק או להקטין באופן משמעותי את הסיכוי להופעת תסמינים. חשוב לי לציין שאני כבר תכף בשבוע 21 להריון ולכן צריכה לקבל החלטה בהקדם. תודה רבה.

יעוצים על חסרים ותוספות בהריון הם מורכבים ביותר. מצריך לדעת בדיוק את המיקום המדויק של המקטע - מידע הקיים בדוח עצמו. ממליצה, אם יש ספקות, לגשת ליעוץ גנטי חוזר (חו"ד שניה) - כדי לקבל החלטה. לא מתאים ליעוץ "אונליין" מסוג זה בהצלחה

מנהלי פורום אבחון טרום לידתי וייעוץ גנטי